„Сдружение Азбукари" партньор на НИМ

Сподели

1175426 280273785444575 362101588 n„Сдружение Азбукари" стана партньор на Националния исторически музей по проекта „Евровизия. Музите представят Европа" /ЕМПЕ/. Целта на проекта е да отговори на въпроса как да бъде привличана повече публика в музеите. Работата по проекта се ръководи от международен консорциум, начело на който са специалисти от Аусбургския университет в Германия.


Партньори на българските специалисти в проекта са и експерти от Université Paris-Est Créteil /Франция/, Università degli Studi Roma Tre /Италия/, Museu Nacional de Arqueologia in Lisbon /Португалия/, National Museum of Contemporary History in Ljubljana /Словения/, асоциация за изкуство „Монохром" от Виена /Aвстрия/, както и Aтелие „Брюкнер" от Щутгарт /Германия/, ръководено от проф. Уве Брюкнер.
Основната идея е музеите да стават все по-достъпни, експонатите в тях да бъдат представяни не само в регионален и национален, но и в европейски контекст, а участието на публиката в цялостния процес да бъде по-активно. Проектът развива и креативни подходи за привличане на публиката и се опитва да спечели по-голям брой хора, които по принцип не посещават музея, чрез заинтригуване и активизиране на посетителя.

Натисни ме